Pinaattipaistos

3–4 annosta lisukkeena

5 kourallista pinaattia
3 + 1 rkl rypsiöljyä
suolaa
2 rkl rusinoita

Jogurttikastike:
1,25 dl jogurttia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
mustapippuria

Kuumenna 3 ruokalusikallista öljyä pannulla ja lisää pinaatti osissa pannulle. Anna pehmetä välissä. Kun pinaatti on pehmennyt, mausta ripauksella suolaa. Asettele paistettu pinaatti tarjoiluvadille. Sekoita kulhossa keskenään jogurtti, murskatut valkosipulinkynnet ja ripaus mustapippuria. Levitä kastike pinaatin päälle. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja lisää rusinat pannulle. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes rusinat ovat turvonneet hieman. Ripottele rusinat lopuksi pinaattipaistoksen päälle. Sopii nautittavaksi niin kalan kuin lihankin kanssa.

< Takaisin