Itämainen papu-seesamsalaatti

4 hengelle lisukkeena
15 min

noin 500 g tuoreita vihreitä papuja
4 rkl seesaminsiemeniä
4 kevätsipulia
suolaa

Kastike:
1,5 rkl säilöttyä inkivääriä
4 rkl öljyä
1,5 rkl hunajaa

1. Trimmaa pavuista päädyt pois ja leikkaa kahtia noin 5 cm mittaisiksi paloiksi. Keitä papuja 2-3 minuutin ajan, niin että ne jäävät rapeiksi ja vihreiksi. Laita pavut likoamaan hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy.
2. Paahda sillä välin seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kevyesti muutaman minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Varo polttamasta.
3. Silppua kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Valmista kastike silppuamalla säilötty inkivääri pieneksi. Sekoita kulhossa inkivääri, öljy ja hunaja.
4. Kokoa salaatti. Sekoita kulhossa keitetyt pavut, paahdetut seesaminsiemenet, pilkottu kevätsipuli ja kastike. Mausta reilulla ripauksella suolaa. Nauti lisukkeena aterialla!

< Takaisin