4–5 avomaankurkkua
kruunutilliä
(halutessasi muita mausteita, kuten neilikkaa ja valkosipulia)
Liemi (muokkaa tarvittaessa lasipurkin koon mukaan):
4 dl vettä
2 dl valkoviinietikkaa
0,75 dl sokeria
0,5 rkl suolaa
Pese kurkut huolellisesti. Asettele kannelliseen, lasiseen säilöntäpurkkiin. Lisää kurkkujen ympärille ja päälle reilusti kruunutilliä. Voit lisätä halutessasi myös muita mausteita.
Sekoita kaikki liemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä muutaman minuutin. Kaada kurkkujen päälle lasipurkkiin. Jätä kansi auki ja anna liemen jäähtyä kunnolla. Kun neste on jäähtynyt, sulje kansi ja säilö viileässä. Kurkut ovat valmiita noin viikon kuluttua.